latinica  ћирилица
23/11/2017 |  21:22 ⇒ 21:54 | Аутор: РТРС

Звезда узела бод, са Келном за прољеће! (ВИДЕО)

Црвена звезда одиграла је без голова са БАТЕ Борисовом у Бјелорусији у мечу петог кола групе Х Лиге Европе – 0:0.
БАТЕ Борисов-Црвена звезда - Фото: Beta/AP
БАТЕ Борисов-Црвена звездаФото: Beta/AP

Екипа Владана Милојевића у потпуности је надиграла бјелоруског шампиона, али није имала среће да стигне до сва три бода и практично обезбиједи пролаз у наредну фазу најмасовнијег европског такмичења.

Црвено-бијели су овим ремијем остали на другом мјесту на табели са шест бодова, једним више од БАТЕ, али је ситуацију закомпликовао Келн савладавши Арсенал, па сада имају исти број бодова, као и Звезда.

Упркос томе, најтрофејнији српски клуб имаће прилику да побједом управо против Келна, 7. децембра на Маракани, обезбеијди пролаз у нокаут фазу неког евро такмичења послије тачно 25 година!. Звезду до прољећа у Европи води и реми са Нијемцима, уз услов да БАТЕ не слави у Лондону против Тобџија.

Сви у црвено-бијелом највише жале за шансом у буквално посљедњим секундама меча, када је одлични голман домаћина Денис Шербитски лоше излетио, али је Станислав Драгун у посљедњи час са линије избацио шут Милана Родића.

Само три минута раније, голман бјелоруског стима направио је интервенцију меча, када је невјероватно скинуо покушај Ричмонда Боаћија главом са неколико метара.

Звезда је током свих 90 минута била много бољи ривал, контролисала је посјед и ритам меча, а већ у првих 45 минута имала је више прилика од ривала, који је тек средином другог полувремена успио да упосли Милана Борјана.

Лига Европе – четврто коло:

БАТЕ – Црвена звезда 0:0
Келн – Арсенал 1:0 (0:0)
Жираси 62(п)

Табела:
1. Арсенал 4 3 1 0 8:3 10
2. Звезда 5 1 3 1 2:2 6
3. Келн 5 2 0 3 7:7 6
4. БАТЕ 5 1 1 2 6:10 4

Осим двије споменуте ситуације, Звезда је била најближа поготку послије пет минута игре у наставку – када је Родић, засигурно најбољи појединац на сусрету, лијепо примирио лопту на рогљу казненог и послао диван волеј ударац, али се лопта од пречке одбила назад у поље.

Црвена звезда одиграла је још један одличан дуел у европским оквирима, остала непоражена и на трећем гостовању, и потпуно заслужено дошла у ситуацију да пред 50.000 навијача, у незаборавној атмосфери, направи и посљедњи корак ка огромном успјеху.

Извор: Б92