latinica  ћирилица
24/11/2017 |  11:56 | Аутор: РТРС

Суперлига: Лалатовић против "своје" Звезде, Партизан чека Спартак

Још се нису слегли утисци вјечитих из Лиге Европе, а предстојећег викенда очекују их утакмице у 18. колу Суперлиге. У дербију рунде састају се Чукарички и Црвена звезда на Бановом брду, док Партизан дочекује суботички Спартак.
Фудбалери Партизана и Чукаричког (Фото: StarSport) -
Фудбалери Партизана и Чукаричког (Фото: StarSport)

У центру пажње биће тренери Владан Милојевић и Ненад Лалатовић који су некада били у супротним улогама, а сада са успјехом воде Црвену звезду, односно Чукарички.

Лидер првенства жели да настави низ побједа на Бановом брду у можда незгодном тренутку послије тешког гостовања БАТЕ-у (0:0) у Бјелорусији и то против тима чија форма је у успону.

Чукарички је са три побједе ухватио залет ка походу на Европу и прикључио се врху табеле, док Звезда тражи седми узастопни тријумф у шампионату.

Актуелни првак Партизан у еуфоричном расположењу, због избореног европског прољећа након побједе над Јанг Бојсима (2:1), дочекује вјероватно најпријатније изненађење првенства - Спартак. Суботичани ове сезоне играју сјајно, трећи су на табели и намјеравају нови подвиг, сада у Хумској гдје су знали да остану непоражени посљедњих година.

Са друге стране, црно-бијели имају императив освајања три бода јер заостају четири корака за Звездом.

Рунда се отвара мечом Борца и Вождовца у Чачку већ овог петка, а у војвођанском дербију састају се Бачка и Војводина.

Извор: Блиц, Танјуг