latinica  ћирилица
24/11/2017 |  14:39 | Аутор: РТРС

Младен Жупљанин: Још нема дозволе из Хага за посјету љекара

Младен Жупљанин, син Стојана Жупљанина, рекао је Срни да Трибунал, иако је истекао предвиђени рок, још није дао писану дозволу да љекари из Републике Српске прегледају његовог оца који се налази у Шевенингену.
Стојан Жупљанин - Фото: РТРС
Стојан ЖупљанинФото: РТРС

"Рок за ову дозволу истекао је 13. новембра, али се то није десило вјероватно због тога што су раније у Хашком трибуналу забранили посјете љекара свим притвореницима у Шевенингену", рекао је Жупљанин.

Он каже да је наводно у Хашком трибуналу речено да ће након изрицања пресуде генералу Ратку Младићу и шесторици Хрвата из БиХ 29. новембра бити одобрена посјета љекара из Републике Српске његовом оцу у Хагу.

Жупљанин је раније рекао да је здравствено стање његовог оца, који је у септембру имао два мождана удара, и даље непромијењено.

"Оток са десног ока гдје га је ударио мождани удар је спао и може да види, али је здравствено стање и даље непромијењено, нити је горе, нити се поправља", каже Жупљанин.

Бањалучки неуролози Владо Ђајић и Синиша Миљковић требало је до 13. новембра да отпутују у Шевенинген и прегледају Стојана Жупљанина.

Стојан Жупљанин, бивши начелник Центра службе безбједности у Бањалуци, прошле године је правоснажно осуђен на 22 године затвора због ратних злочина. Од тада у притвору у Шевенингену чега пребацивање у један од европских затвора.

Извор: СРНА