latinica  ћирилица
24/11/2017 |  15:17 | Аутор: РТРС

БОРС Пале: Изетбеговић је највећа политичка кукавица

Борачка организација општине Пале оштро је осудила изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића након изречене првостепене пресуде бившем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, називајући их моралисањем.
БОРС -
БОРС

"Изетбеговићево политичко хипнотисање и обезглављивање јавности у Републици Српској неће проћи", истиче се у саопштењу Борачке организације општине Пале и додаје да је Изетбеговићева политика перманентно усмјерена ка нестабилности БиХ.

У саопштењу се наводи да је евидетно да је Изетбеговић највећа политичка кукавица јер није ријешио питање покушаја линчовања тадашњег предсједника Владе Србије Александра Вучића у Поточарима.

Борачка организација општине Пале поручује да је генерал Ратко Младић херој српског народа, частан, способан и храбар официр, симбол борбе и отпора Срба у претходном грађанском рату у БиХ.

Изетбеговић је након објављивања првостепене пресуде Хашког трибунала Младићу оцијенио да је од пресудног значаја за будућност односа у БиХ да буде скинута хипотека злочина са народа и лоцирана на појединце, али и да "ниједан народ Младића не би смио сматрати херојем".

"Ради будућности, ради уважавања боли и патње комшија са којима ваља даље живјети, ради односа према самом себи, ниједан народ, па ни српски, Младића не би смио звати херојем, правити о њему пјесме, не би смио славити злочине, одликовати ратне злочинце, дочекивати их на аеродромима, дизати им споменике и по њима називати школе и улице", навео је Изетбеговић и Младића назвао "злочинцем и кукавицом".

Првостепено вијеће Хашког трибунала за злочине у бившој Југославији 22. новембра осудило је генерала Младића на доживотну казну затвора.

Извор: СРНА