latinica  ћирилица
24/11/2017 |  16:11 ⇒ 16:12 | Аутор: РТРС

"Насљеђе"- Ми смо потомци истинских хероја и стваралаца Српске

Удружење дјеце погинулих бораца Републике Српске "Насљеђе" поручили су да су они дјеца истинских хероја који су, на челу са генералом Ратком Младићем, били ствараоци Републике Српске, а не "потомци људског шљама најгоре врсте" како су их назвали поједини хрватски портали.
Требиње - Удружење дјеце погинулих бораца "Насљеђе" - Фото: РТРС
Требиње - Удружење дјеце погинулих бораца "Насљеђе"Фото: РТРС

У овом удружењу истичу да су они потомци оних који су се борили за слободу, своја вјековна огњишта, породице и отаџбину, те изразили запрепаштење због гнусног писања појединих медија из окружења.

Из "Насљеђа" поручују да су се њихови очеви борили да не дозволе поновно страдање, геноцид и истребљење које је српски народ преживио више пута у прошлости.

"Баш као Наталијина рамонда, српска војска се из пепела уздигла и васкрсла у Првом свјетском рату и поразила много бројнијег непријатеља. Тако ми данас морамо у миру да се опет, након страначких подјела и неслоге, уздигнемо у једниству и свим срцем часно чувамо тековине одбрамбено-отаџбинског рата и борбе наших хероја, истину о њима и насљеђе које су нам оставили - Републику Српску", истиче се у саопштењу.

У Удружењу наводе да се тако и Војска Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату уздигла из деценијске подјеле и јединствено стала на браник отаџбине и српског народа, изборивши слободу.

Поједини хрватски портали су, коментаришући окупљање грађана у Требињу у знак подршке генаралу Ратку Младићу, чланове "Насљеђа", између осталог, назвали "потомцима људског шљама најгоре врсте".

Извор: СРНА