latinica  ћирилица
24/11/2017 |  16:21 | Аутор: РТРС

Страним инвеститорима у Црној Гори понудити пројекте из БиХ

Новоименовани амбасадор БиХ у Црној Гори Винко Радовановић је, у оквиру припрема за дипломатску мисију, посјетио Агенцију за унапређење страних инвестиција БиХ /Фипа/ да би се информисао о инвестицијама и привредној размјени двије земље, и од њега се очекује да понуди пројекте из БиХ страним инвеститорима који послују у Црној Гори, саопштено је из Фипе.

"То представља велику шансу за БиХ", наводи се у саопштењу Фипе и указује да досадашњи прилив улагања из Црне Горе у БиХ износи 12 милиона КМ и не представља одраз добрих политичких, културних, образовних и сусједских односа.

С обзиром на скроман прилив инвестиција од Радовановића се очекује да успостави контакте са привредним удружењима Црне Горе, те осталим надлежним институцијама које би могле допринијети повећању и приливу улагања, а и привредне размјене.

Радовановић је детаљно информисан о привредним потенцијалима БиХ у свим секторима који би могли бити интересантни страним инвеститорима, о конкурентским предностима земље, те пројектима за инвестирање којима Фипа располаже, и о томе ће моћи да информише црногорску привредну заједницу и шире.

Директор Фипе Гордан Милинић упознао је амбасадора о раду Агенције на привлачењу страних инвестиција, сарадњи са страним инвеститорима, проналажењу одговарајућег инвестиционог пројекта у БиХ за инвеститоре, те сарадњи са надлежним институцијама на унапређењу пословног амбијента у земљи.

Извор: Срна