latinica  ћирилица
24/11/2017 |  17:03 ⇒ 21:22 | Аутор: РТРС

Утврђен модификовани Приједлог закона о измјенама Закона о акцизама (ВИДЕО)

Савјет министара утврдио је данас модификовани Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама којим се предвиђа повећање путарине за 0,15 КМ и да ће прикупљена средства бити искључиво кориштена за изградњу ауто-путева и путева, као и њихову реконструкцију.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Утврђено је да се не повећавају акцизе, осим на био-горива и био-течности, саопштено је из Савјета министара.

У модификованом Приједлогу закона су, уз сагласност свих релевантних учесника у процесу припреме и израде, извршена побољшања у вези са дефинисањем намјене и утрошком средстава.

Сет закона о акцизама упућен је у даљу процедуру Парламентарној скупштини БиХ, а његово усвајање значило би покретање великог инвестиционог циклуса у области изградње ауто-путева и путева на територији цијеле БиХ, што би водило даљем расту БДП-а, јачању и развоју низа комплементарних привредних дјелатности, повећању компетитивности БиХ и отварању нових радних мјеста, наводи се у саопштењу.

Модификовани приједлог са пратећим побољшањима усаглашен је на нивоу министара финансија и премијера ентитета, као и представника Савјета министара, а након низа консултација и анализа, уз активну подршку и техничку експертску асистенцију Делегације ЕУ у Сарајеву.