latinica  ћирилица
25/11/2017 |  15:35 ⇒ 15:35 | Аутор: РТРС

У уторак наставак суђења за убиство дјечака Слободана Стојановића

Суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника биће настављено у уторак, 28. новембра.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла са леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али да није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

На рочиште 20. новембра, није дошао ниједан од три предложена свједока Тужилаштва БиХ.

Предсједавајући судског вијећа Дарко Самарџић рекао је тада да је тек прошлог четвртка обавијештен да је један свједок, наводно, преминуо и да Суд БиХ чека званичну потврду о његовој смрти.

Он је рекао да други свједок, који се налази у иностранству, није доступан на адреси коју Суд има, док се трећи из здравствених разлога није могао одазвати судском позиву.

Тужилац Мирослав Јањић поново је скренуо пажњу Суду БиХ да му је недоступна већина преосталих свједока које намјерава да саслуша, јер су промијенили телефонске бројеве и адресе становања, што ће припадници СИПА БиХ провјерити и о томе му дати тачне информације.

Извор: СРНА