latinica  ћирилица
28/11/2017 |  18:01 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

У Универзитетској болници у Фочи новина-извођење сложених операција уха (ВИДЕО)

Увођењем нових пракси и савремене хируршке опреме у Универзитетској болници у Фочи, за хиљаде пацијената велико олакшање. Због сложених операција и лијечења уха, више неће морати путовати у друге удаљене градове.
Фоча: Реконструкција бубне опне - Фото: РТРС
Фоча: Реконструкција бубне опнеФото: РТРС

Шеста је година од како Паљанин Никола Гавриловић има проблеме са бубном опном и слухом. Све је почело, каже, након операције крајника након које је слабије чуо.

Ријетка операција која се ради микротехником у општој анестезији и Николи ће помоћи. Операције се обављају под вођством једног од свјетских стручњака из ове области, професорa Ненадa Арсовићa који истиче да ће пацијенти из ове регије коначно проблеме ове врсте рјешавати у фочанској болници.

У фочанској болници истичу да је са увођењем новина у отохирургију повећана заинтересованост пацијената. Синиша Шолаја, начелник Одјељења за оториноларингологију каже да већ на списку имају 40 пацијената који чекају на операцију.

"Надамо се да ћемо врло брзо ту листу смањити и да ће операције постати рутинске", истиаче Шолаја.

У Универзитетској болници Фоча, која је и наставно-научна база за више од 2000 студената овдашњег Медицинског факултета, у плану је још заједничких послова са Клиником за оториноларинголигију у Београду.