latinica  ћирилица
01/12/2017 |  15:59 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Нови Град: Осим растерећења привредници траже отварање граничног прелаза (ВИДЕО)

За успјешнији привредни развој неопходно је створити услове за боље функционисање предузећа.
Нови Град - Фото: РТРС
Нови ГрадФото: РТРС

Закључак је састанка привредника из Новог Града са представницима општине и Привредне коморе.
Многа предузећа у Новом Граду су извозно орјентисана. Због тога поред растерећења привреде и отварање граничног прелаза за теретни саобраћај у Новом Граду је веома значајно питање.

- Олакшавање привређивања,бржи транспорт роба до купаца што би било од користи за ову нашу локалну заједницу - истиче сава Стјепановић, предсједник Привредног савјета општине Нови Град.

- Отварање граничног прелаза доста би значило.Било би брже и повољније пласирање робе на тржиште ЕУ, напомиње Бојан Плавшић, директор Конфекције "БП Падрино"

Представници Привредне коморе најавили су да ће са представницима општине и Владе Српске радити на побољшању привредног амбијента.

Већ годину дана представници општине Нови Град воде интензивне договоре на отварању граничног прелаза за теретни саобраћај.Очекују помоћ и надлежних органа Републике Српске и БиХ.

- Истина да ми имамо подршку надлежних институција.Међутим на неки начин осјећамо да је то неко наше локално питање. Оно је нама од превасходног значаја - поручује Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град

Да би Нови Град побољшао своју ефикасност, када је ријеч о привреди, заједно са представницима Привредне коморе радиће на увођењу неопходног сертификата.