latinica  ћирилица
02/12/2017 |  09:15 ⇒ 11:36 | Аутор: РТРС

Проходни путеви на подручју Сарајевско-романијске регије

Сви магистрални и регионални путеви на подручју Сарајевско-романијске регије проходни су, а снијег са коловоза очишћен је благовремено тако да се саобраћај одвија без застоја, рекао је јутрос Срни технички директор Романијапутева са Сокоца Драган Булошчић.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

- Снијег смо цијело вече чистили са коловоза тако да возачи, уз опрезну вожњу, неће имати никаквих проблема. Апелујем на возаче теретних возила да, или на вријеме ставе зимску опрему - ланце, или да у подножјима превоја сачекају да наше машине очисте евентуално нове количине снијега на коловозу - поручио је Булошчић.

Он је позвао све возаче да поштују упутства Романијапутева и полиције која се налази на терену и да максимално опрезно управљају својим возилима.

Према његовим ријечима, нове падавине, као ни тренутна ниска температура ваздуха, неће омести динамику радова на тунелу Каловита брда, чије је отварање најављено за 12. или 13. децембар.

Он је потврдио да предузеће Романијапутеви посебну пажњу поклања одржавању заобилазног пута Каловита брда.

Булошчић је додао да су правци према Јахорини, и преко Пала и преко Требевића, проходни и безбједни за саобраћај.

У надлежности Романијапутева је одржавање и чишћење магистралних и регионалних путева у Сарајевско-романијској регији, и то од Лапишнице преко Подроманије до Хан Пијеска, од Вардишта до Чајнича и друго, а међу првим приоритетима налазе се оба путна правца према Јахорини, преко Пала и Требевића.

Укупна дужина ових дионица износи око 600 километара.

Извор: СРНА