latinica  ћирилица
02/12/2017 |  12:19 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

Бијељина: Изложба Удружења "Свети Лука" (ВИДЕО)

У Галерији Центра за културу у Бијељини до 27. децембра биће изложени радови чланова Удружења ликовних умјетника "Свети Лука" из Бијељине. Изложба је продајног карактера.
Бијељина - изложба - Фото: РТРС
Бијељина - изложбаФото: РТРС

У оквиру пете колективне поставке, организоване у Галерији Центра за културу, коју карактеришу различите теме и мотиви осликани у скоро свим техникама- од цртежа, уља на платну, фитоколажа, акварела, пастела, енкаустике до умјетничке фотографије- љубитељима ликовне умјетности представљен је 71 рад 33 аутора, а изложено је и петнаестак дубореза.

Марија Трица имала је седам изложби. Ово јој је трећа са удружењем "Свети Лука". Завршила је архитетуру ентеријера и успјешно комбинује сликарство, графите и ентеријер.

- Увијек се трудим да будем иновативна, а углавном сликам портрете. Кренула сам да сликам и животиње јер су ионе нспиративне као и људи - каже Трица.

Ово удружење допринијело је афирмацији многих младих умјетника Зоран Милинковић прошле године имао је прву самосталну изложбу.

- Кроз изложбе Удружења, чији сам члан од 2005. године, стекао сам повјерење суграђана, али и других других земаља - каже Милинковић.

Удружење ликовних умјетника "Свети Лука" из Бијељине протеклих година привукло је много квалитетних умјетника, не само из Бијељине, већ и из региона.

- Умјетници препознају квалитет и рад овог удружења и желе да буду његови. Ми активно радимо током читаве године, а окупљамо и академске грађане - истиче предсједник Удружења Панто Пантић.

С обзиром на то да је ово једино регистровано удружење ликовних умјетника у Бијељини, његови чланови се надају да ће Градска управа коначно препознати њихов значај и обезбиједити им простор за рад у којем би имали сталну поставку.