latinica  ћирилица
02/12/2017 |  18:20 ⇒ 03/12/2017 | 11:33 | Аутор: РТРС

Ко се игра са националним повјерењем у Рогатици? (ВИДЕО)

Након што је полиција расвијетлила случај Ермина Павице који је сам себи слао пријетеће поруке и запалио аутомобил, из општинске управе Рогатице захвални су полицији што је брзо ријешила случај, али и грађанима Рогатице који су без дизања тензија и исхитрних закључака чекали резултате истраге и нису насјели на покушаје приказивања Рогатице као општине која није безбједна за становништво бошњачке националности.
Рогатица (фото: opstinarogatica.com) -
Рогатица (фото: opstinarogatica.com)

Прво пријетеће поруке, а затим и запаљен аутомобил. Случај повратника Ермина Павице из Кукавица подгријао је у федералним медијима приче о несигурности и угрожености бошњачких повратника у Рогатицу. Сам Павица је изјављивао како се боји за безбједност породице, док су поједини бошњачки политичари упозоравали како очито нешто не функционише у овој општини. Међутим, ефикасна истрага полиције Српске утвдила је да је наводна жртва заправо починилац. Убацујући СИМ картицу у мајчин телефон сам је себи слао поруке пријетећег вулгарног националистичког садржаја, а пет дана касније запалио је и голф 2 који је користио. 

"Захваљујући полицији, овом приликом желим да то истакнем, на њиховом ефикасном раду, односно успјешном раду да су то на вријеме разоткрили и дошли до ових информација које су објелодањене. Мислим да је добро да се то разоткрило, да то не иде сад у другу крајност, јер би то сигурно имало одређене посљедице", истакао је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Показало се да Рогатица заиста спада у општине које су познате као најбезбједније за становнике свих националности и учинићемо све да тако остане и у будућности, истичу у градској управи. И сами грађани потврђују да никаквих проблема између Срба и Бошњака нема. Да проблема нема потврђују и повратници у Кукавицама.

Кажу у Кукавицама и да их полиција редовно обилази. Замјерају што медији непромишљено и прејудицирано неке ствари износе у јавност и од истражних органа траже да у оваквим случајевима не дозволе да се умијеша политика са било које стране.

"Само темељиту истрагу тражимо од органа гоњења. Да то дође до правоснажности и да се народу објелодани је ли то лични интерес, је ли то неко иза тога стоји, је ли то неки наговор, шта је у питању, јер ми то не знамо. Али хвала богу, све у свему ја бих се захвалио баш органима гоњења што су овог донекле ријешили и олакшали неке ствари", изјавио је Сафет Зилкић.

Шта су били мотиви Ермина Павице да почини ово кривично дјело требало би да утврди истрага. Отворено се спекулише да је послије добио нови и бољи аутомобил, као и новац од људи који су му жељели помоћи након паљења аутомобила. Истовремено, свој епилог чека и случај паљења аутомобила Џевада Машића, такође у Кукавицама, те тровање стоке породице Херцеглија.