latinica  ћирилица
03/12/2017 |  14:11 ⇒ 04/12/2017 | 07:50 | Аутор: РТРС

Делегација СНСД-а у Кини: Одлични односи са Комунистичком партијом (ФОТО)

Делегација СНСД-а коју чине потпредсједник Марко Видаковић и члан Предсједништва Данијел Драгичевић, једина је партија из региона која је учествовала на Ваншу форуму у организацији Централног комитета Комунистичке партије Кине и Универзитета Ренмин, једног од три највећа универзитета у Кини, саопштено је из ове странке.
Ваншу форум у организацији Централног комитета Комунистичке партије Кине и Универзитета Ренмин - Фото: РТРС
Ваншу форум у организацији Централног комитета Комунистичке партије Кине и Универзитета РенминФото: РТРС

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић се у оквиру главног програма обратио учесницима овог Форума и нагласио да су односи између СНСД-а и Комунистичке партије Кине одлични, али и нагласио значај присуства Кине у Српској.

- Склоност Кине да, иако је велика, слуша, пита и уважава мање и што је још битније, не понаша се према њима као да су мањи је фасцинантна и, сигуран сам, значајно доприноси стварању амбијента за још већим кинеским присуством широм свијета, па и у Републици Српској - рекао је Видаковић обраћајући се учесницима Форума.

Марко Видаковић на форуму у Кини (Фото: РТРС)

Он је овом нагласио и да су резултати сарадње Српске и Кине конкретни, а да су доказ томе бројни инфраструктурни пројекти, како они који се већ реализују, тако и они који ће ускоро почети са реализацијом.

Делегација СНСД-а борави у посјети Кини на позив Комунистичке партије Кине и раније су присуствовали конференцији "Дијалог Комунистичке партије Кине са политичким партијама свијета" коју је отворио кинески предсједник Си Ђинпин, а која је окончана прихватањем Пекиншке иницијативе.