latinica  ћирилица
03/12/2017 |  15:26 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Теслић: Мирно протестно окупљање мјештана Витковаца и Врела

Мјештани теслићких мјесних заједница Витковци и Врела организовали су данас протестно окупљање на брду "Вис", како би скренули пажњу на оштећење локалног пута од стране грађевинске механизације која врши транаспорт камена и дрвених сортимената са локалног каменолома у Витковцима.
Теслић: протестно окупљање - Фото: СРНА
Теслић: протестно окупљањеФото: СРНА

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Витковци Никола Стокић рекао је новинарима да су мјештани незадовољни оштећењем локалног пута који је асфалтиран прошле године и није предвиђен за пролаз тешке механизације каменолому, чији је концесионар "Томић компанија" из Теслића.

Он је навео да су са овим проблемом упозната и општинска одјељења, која до сада нису ништа предузела због, како наводе, "преплитања надлежности".

Стокић је рекао да је охрабрен данашњим присуством директора "Томић компаније" Далибором Мандићем и његовим обећањем да ће се локални пут поправити и неће користити за транспорт, у супротном најављује масовније протесте мјештана.

Мандић је рекао да је компанија сагласна да се од оштећења санира локални пут и најавио да ће се механизација кретати предвиђеном путном дионицом, која се претходно треба оспособити.

Извор: СРНА