latinica  ћирилица
04/12/2017 |  11:25 | Аутор: РТРС

Нема одмора за угоститеље за Нову годину и Божић. Трговци раде и на Дан Републике

Угоститељски објекти на подручју града Бањалука који се налазе ван стамбених зграда, моћи ће да раде неограничено на Нову годину 1. и 2. јануара, на Божић 7. јануара те православну Нову годину 14. јануара, наводи се у закључку који је донио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.
Нова година (Фото:Sputnik/ Vladimir Pesnya) -
Нова година (Фото:Sputnik/ Vladimir Pesnya)

Закључком је регулисано радно вријеме угоститељских, те појединих трговинских објеката на подручју града до 15. јануара наредне године. Овим закључком те одлуком о радном времену угоститеља, које су у овој години донијеле градске власти, у остале дане зимских празника они ће моћи да раде два часа дуже у односу на претходне године.

"Ресторани и кафићи радним данима могу радити од 7.00 до 1.00 час, а викендом до 2.00 часа. Угоститељи са знаком квалитета `златна кашика` радним данима могу радити од 7.00 до 2.00 часа, а викендом од 7.00 до 3.00 часа", наводе у Градској управи.

Из Градске управе напомињу да ноћни клубови могу радити од 19.00 до 4.00 часа, викендом од 19.00 до 5.00 часова, а салони за посебне прилике од 7.00 до 4.00 часа.

У ово продужење радног времена, како су нагласили у Градској управи, нису укључени угоститељски објекти у стамбено-пословним зградама који ће и даље радити у складу са прописаним радним временом.

"Кафићи и ресторани који су на таквим локацијама радним данима и викендом могу радити од 7.00 до 23.00 часа, а угоститељи са знаком квалитета `златна кашика` од 7.00 до 24.00 часа радним данима, а викендом сат дуже", наводе из Градске управе.

Овај закључак, како наводе из Градске управе, донесен је на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука ради потребе за дужим радом угоститељских објеката за предстојеће празнике, како би била обезбијеђена богата и разноврсна угоститељско-туристичка понуда, као и због продајних објеката с циљем задовољавања потреба грађана у дане републичких празника.

У Градској управи су додали да ће закључак о радном времену, који је донио градоначелник Бањалуке, омогућити и рад појединим трговцима на републички празник, 9. јануар - Дан Републике.

"Од 8.00 до 13.00 часова радиће меснице, трговине на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима и цвјећаре", наводе из Градске управе.