latinica  ћирилица
05/12/2017 |  10:40 | Аутор: РТРС

Почела поправка пјешачког моста у Пријечанима

У бањалучком насељу Пријечани почела је поправка пјешачког моста преко ријеке Врбас, а вриједност радова је око 100.000 КМ.
Висећи мост у бањалучком насељу Пријечани (Фото: архив banjaluka.net) -
Висећи мост у бањалучком насељу Пријечани (Фото: архив banjaluka.net)

Екипе "Приједорпутева" започеле су радове како би овај мост оспособиле за безбједан прелаз након првобитно лоше изведене реконструкције, саопштено је из Градске управе.

Ријеч је о првој фаза радова, која, како су навели у Одјељењу за саобраћај и путеве, подразумијева припремне радове у радионици и израду челичних профила.

Према пројекту, реконструкција обухвата замјену деформисаних елемената, ојачавање попречних носача, доњег и горњег појаса решетке, уградњу косника и секундарних стубова ограде, те монтажу додатних дијагонала, као и утезање вјешаљки.

Извођач радова је дужан да у року од четири мјесеца обави неопходне поправке, како би мост коначно био безбједан за прелаз пјешака.

Прелаз на овом мосту, који спаја насеља Пријечани и Залужани, забрањен је мјесецима, пошто се испоставило да су радови на подизању моста, који је уништен у катастрофалним поплавама 2014. године, лоше изведени.

Извор: СРНА