latinica  ћирилица
05/12/2017 |  11:15 ⇒ 21/12/2017 | 12:41 | Аутор: РТРС

Бањалучко студентско позориште у Москви освојило "Сребрног витеза" (ФОТО, ВИДЕО)

Успјех Бањалучког студентског позоришта, који је освојио "Сребрног витеза" на фестивалу "Златни витез" у Москви за представу "Млијеко", веома је значајан за Бањалуку и Републику Српску.
Представа "Млијеко" Бањалучког студентског позоришта - Фото: РТРС
Представа "Млијеко" Бањалучког студентског позориштаФото: РТРС

Бањалучко студентско позориште освојило је награду Сребрни витез за представу "Млијеко" у режији Слободана Перишића, на међународном фестивалу у Москви. Златног витеза освојили су глумци овог позоришта Јелена Трепетова-Костић и Александар Ристановић.

Директорица позоришта, Бојана Томашевић истиче да је представа имала велики одјек те да су поносни на награде које су донијели.

 "Осим `сребрног витеза` за представу `Млијеко`, `златног витеза` за најбоља глумачка остварења освојили су Јелена Трепетова Костић за улогу мајке и Александар Ристановић за улогу Лефтериса", рекла је Томашевићева.

Награда за Бањалучко студентско позориште

Глумац Александар Ристановић рекао је да му је ово било незаборавно искуство које ће допринијети да његови будући ангажмани буду богатији знањима која је стекао у Москви.

"Представа 'Млијеко' је интимнијег карактера и публика је била увучена у њу, а судећи према реакцијама, позоришни језик је заиста универзалан и допире до сваког, нарочито када говори о људској души", рекао је Ристановић.

Додјела награда

Бањалучко студентско позориште са представом "Млијеко" показало да је превазишло локалне и изашло у међународне културне оквире.