latinica  ћирилица
05/12/2017 |  11:50 ⇒ 11:52 | Аутор: РТРС

Бањалука: Кик боксери се боре за "Дјецу свјетлости"

"Spartan Fight Night 2" борбе заказане за 15. децембар биће посвећене удружењу "Дјеца свјетлости" из Бањалуке које окупља лица са аутизмом, родитеље/стараоце, стручњаке и пријатеље породице лица са аутизмом, ради пружања организоване помоћи и заштите лица са аутизмом и њихових породица.
Кик боксери се боре за "дјецу свјетлости " -
Кик боксери се боре за "дјецу свјетлости "

Ревија ће се одржати у дворани "Борик" 15. децембра, а наступиће борци из 10 држава.

Драженко Нинић шампион великог срца свој шампионски појас, који је освојио у својој успешној и богатој спортској каријери, ставиће на аукцију, а сав приход донирати Удружењу за помоћ лицима са аутизмом "Дјеца свјетлости".

На борбе у Бањалуку допутоваће Марк де Мори професионални боксер из Аустралије, прослављен нокаут ударцима, познат по надимку "Доминатор".

У својој каријери има 34 професионалне борбе од којих је 26 побиједио нокаутом. Боје Бањалуке браниће Горан Делић али и Ема Козин, најмлађа профи боксерка у историји профи бокса која је освојила појас Шампионке свијета.

Главна борба вечери у К1 про мечу ће бити између хрвата Марка Мартињака и Бојана Џепине који долази из Србије. Мартињак је актуелни првак свијета у боксу без рукавица, а Џепина је актуелни вицешампион свијета у кик боксу, репрезентативац Србије у кик боксу и освајач највећих титула.

Мечеви ће се одржати 15.12.2017. с почетком у 19 часова у дворани "Борик", а цијена улазнице је 5 КМ.

Главни организатор манифестације је Кик Бокс клуб Свети Георгије, један од најуспјеснијих кик бокс клубова у региону и до сада се окитио многобројним наградама и признањима.