latinica  ћирилица
05/12/2017 |  18:34 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Уручене награде "Капетан Миша Анастасијевић" (ВИДЕО)

У Бањалуци су додијељена признања "Капетан Миша Анастасијевић" за допринос у областима стваралаштва, друштвеног ангажмана, предузетништва и пословања.
Бањалука - Голић - награда "Капетан Миша Анастасијевић" - Фото: СРНА
Бањалука - Голић - награда "Капетан Миша Анастасијевић"Фото: СРНА

Циљ је афирмација привредног и друштвеног стваралаштва. Пројекат "Пут ка врху" већ 17 година се реализује у Србији, а од прошле године, у оквиру специјалних веза Србије и Републике Српске, и у Републици Српској.

Успјешни привредници, организације, појединци који својим радом годинама економски јачају Српску добитници су статуете и повеље са ликом Капетана Мише Анастасијевића. Међу њима је и министарка Сребренка Голић, најбоља министарка у Српској.

Идеја пројекта "Пут ка врху" је подршка и афирмација привредног и друштвеног стваралаштва Републике Српске и Србије. Али, и унапређење њихових односа. За допринос на том плану награђен је Огњен Бијелић, покрајински секретар за регионалну сарадњу у Влади Војводине.

За носиоце пројекта Медиа Инвент ово је начин за подизање још једног моста преко Дрине који ће спајати исти народ на двије обале.

Није само привредна сарадња у првом плану. Бројни меморандуми о разумијевању и сарадњи потписани су и између образовних установа. Потврђују то из најбоље високошколске установе, бањалучког Природно-математичког факултета.

Незаобилазну улогу у сарадњи Српске и Србије имају и привредници. То је и данас јасно поручено из Бањалуке.

Награде су уручене и градоначелнику Требиња Луки Петровићу, техничком директору Фабрике обуће "Бема" Бањалука Маринку Умичевићу за најбољег привредника Српске, те угледним и значајним личностима, институцијама, јавним и приватним предузећима, медијским кућама.

Признање "Капетан Миша Анастасијевић" додјељује се у оквиру пројекта "Пут ка врху", који под покровитељством Привредне коморе Србије већ 17 година реализују "Медија инвент", Универзитет у Новом Саду и Радио-телевизија Војводине.