latinica  ћирилица
07/12/2017 |  07:42 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Лига Европе: Црвена звезда - Келн (РТРС од 21.05)

Црвена звезда данас има шансу да се први пут пласира у нокаут фазу Лиге Европе, а тамо црвено - бијеле води побједа против Келна, али можда и реми, под условом да БАТЕ Борисов не изненади Арсенал у Лондону.
Лига Европе: Црвена звезда-Келн (Илустрација: РТРС) -
Лига Европе: Црвена звезда-Келн (Илустрација: РТРС)

Утакмица почиње у 21 час и 5 минута, а преносиће је наша телевизија.

Београђани имају прилику да послије двије и по деценије презиме у Европи. Ту прилику имају против екипе која је посљедња у шампионату Њемачке и која је у српску престоницу стигла са само 14 играча. Знају у табору црвено - бијелих да то може да буде двосјекли мач.

Гости из Њемачке, бар према најавама у Београд су стигли без бијеле заставе. Знају да их само тријумф води даље, и како истичу, спремили су се за вечерашњи сусрет.

Подсјећамо, у првој утакмици, црвено бијели су славили у Келну са 1:0. За пролаз даље домаћину одговара побједа, али може и нерјешен резултат уколико у Лондону, Бате Борисов не савлада екипу Арсенала.

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, уочи одлучујуће утакмице против Келна у борби за пласман у нокаут фазу Лиге Европе, изјавио је да проблеми њемачког тима неће заварати екипу и поручио да црвено-бијели неће калкулисати.

Фудбалери Партизана вечерас без оптерећења играју посљедњи меч у групи Б. Црно - бијели су већ обезбједили такмичење у шеснаестини финала, али побједом у Кијеву, могу бити и први у групи.

Црно - бијели су у Кијев отпутовали са жељом да се покажу у добром свијетлу, жељни и реванша свом домаћину за пораз који су претрпјели у првом одмјеравању снага у Београду. Подсјећамо, Кијевљани су славили са 3:2, послије вођства Партизана од 2:0. Београђани, знају како да парипрају домаћину и вјерују да могу до побједе која би им донијела првом мјесто у групи.

Пред вечерашњи сусрет Динамо је водећи на табели са 10 бодова, два више од црно бијелих. Утакмица Динамо – Партизан у Кијеву почиње у 19 часова.