latinica  ћирилица
07/12/2017 |  08:11 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

"Краљеви" поклекли пред "краљем", Богдановић пет поена (ВИДЕО)

Сакраменто Кингси поражени су ноћас од Кавса у Кливлендну sa 101:95 а српски репрезентативац Богдан Богдановић меч је завршио са пет поена. Марјановић поново није играо за Детроит. Минесота без Бјелице добила ЛА Клиперсе, за које није играо Теодосић.
Богдан Богдановић - Фото: AP
Богдан БогдановићФото: AP

Иако су водили на полувремену, односно током већег дијела утакмице, Сакраменто Кингси ипак нису могли против разгоропађеног Леброна Џејмса, који сасвим сигурно игра своју најбољу сезону у каријери.

Меч је одлучен у посљедњем минуту, када је Џејмс прво блокирао Хилда при предности гостију од два поена, а недуго затим погодио кључну тројку за одлазак на пет поена предности двадесет секунди пре краја.

Леброн је меч завршио са 32 поена, 11 скокова и девет асистенција, а највећу подршку имао је од Лава са 18 и Грина са 17 поена.

У редовима тима из главног града Калифорније најистакнутији су били Рендолф са 18 и Хилд са 17, док је Богдановић уз већ поменутих пет поена имао и пет аистенција и два скока, за 18 минута на паркету.

Детроит Пистонси су без Бобана Марјановића у игри поражени на свом терену од Милвокија са 104:100 (Драмонд 27 - Адетокумбо 22), док је дуел Минесоте и ЛА Клиперса припао "Вуковима" резултатом 113:107, уз напомену да на том мечу нису играли Милош Теодосић и Немања Бјелица, који су и даље повријеђени.

Извор: РТС