latinica  ћирилица
07/12/2017 |  12:14 | Аутор: РТРС

Црнадак: Изузетно добар исход посјете чланова Предсједништва БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је да је исход посјете чланова Предсједништва БиХ Србији изузетно добар, а обављени разговори крајње отворени и корисни, упркос чињеници да је највише пажње привукла конференција за новинаре након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

На јучерашњем састанку у Београду са министрима иностраних послова Србије и Турске, Црнадак је нагласио да Србија и БиХ настављају да врло уско сарађују у свим областима, посебно на пољу европских интеграција, што потврђује и усвајање текста Споразума о сарадњи у области европских интеграција између БиХ и Србије, до чега је дошло на претходној сједници Савјета министара.

У трилатералном састанку министара иностраних послова БиХ, Србије и Турске, он је навео да добра политичка сарадња између три земље може и треба да буде подстрек за још бољу и садржајнију сарадњу на економском плану, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Једна од тема састанка била је и најављена изградња ауто-пута Сарајево-Београд, у оквиру чега су се саговорници усагласили да БиХ треба у што скоријем периоду да одреди трасу наведеног ауто-пута на својој територији, а подршка Србије и Турске овом пројекту није упитна.

Дио разговора био је посвећен и заједничком привредном представништву БиХ и Србије у Истанбулу, чијем ће раду знатан допринос пружити Владе Турске.

Црнадак је изразио наду да ће резултати рада предметног представништва бити мјерљиви вриједностима од којих ће користи имати све три земље.

Министри су разговарали о одржавању наредног трилатералног самита на предсједничком нивоу, који би у сљедећој години требало да буде одржан у БиХ, те је усаглашен наредни сусрет на министарском нивоу, који ће у првој половини наредне године бити одржан у Турској.

Извор: СРНА