latinica  ћирилица
08/12/2017 |  09:15 | Аутор: РТРС

Студенти Бањалучанима припремају новогодишње изненађење

Након дрвеног мола на Врбасу који је одушевио Бањалучане, група студената, будућих архитеката и грађевинаца, обогатиће и новогодишњу понуду града занимљивом просторном инсталацијом у парку иза Народног позоришта Републике Српске.
Бањлука - Нова година - Фото: nezavisne novine
Бањлука - Нова годинаФото: nezavisne novine

За свој град током зимске сезоне, припремају необичан пројекат “БЛинк“, који ће већ у понедељак, 11. децмбра представити грађанима. Шест студената под менторством Истраживачког центра за простор, најављују велико изненађење.

Припреме су, кажу, увелико у току, како би у парку иза Народног позоришта створили јединствену зимску чаролију и пролазницима понудили другачији новогодишњи доживљај на јавној површини.

- У сарадњи са режисером и продуцентом Младеном Ђукићем, правимо просторну инсталацију, конструкцију, која ће подржати његове анимације и лед шоу, и све ће бити пропраћено музиком на том простору. Жеља нам је да укажемо људима на љепоту празника – појаснила је студенткиња архитектуре, Дарија Премасунац.

Истовремено ће се, додаје она, осврнути на традиционалну прославу празника, али и савремене трендове. Игром свјетла и сејнке, рефлексије зимске сунчеве свјетлости, снијега, лед лампи и анимација створиће, вјерују, један од најпоженијих зимских амбијената у региону. Ова чаролија трајаће мјесец дана.

Извор: Блиц