latinica  ћирилица
08/12/2017 |  11:06 | Аутор: РТРС

Пореска управа Српске започиње едукације за пореске обвезнике

Пореска управа Републике Српске ће од почетка сљедеће седмице наставити са одржавањем семинара за пореске обвезнике, са циљем њиховог едуковања о примјени пореских прописа који су у надлежности Пореске управе Републике Српске.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

Семинаре ће, у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, одржати стручни сарадници Сектора за услуге пореским обвезницима Пореске управе Српске, а теме о којима ће се говорити биће начин обрачуна амортизације сталних средстава у пореске сврхе и Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, саопштено је из Пореске управе Српске.

Први семинар у низу биће одржан у понедјељак 11. децембра у 10 часова у просторијама Привредне коморе Републике Српске у Бањалуци, док је сљедећи планиран за 13. децембар у Требињу, у просторијама Хидроелектрана на Требишњици, а за 14. и 15. децембар су планирани семинари у Источном Сарајеву (Скупштина града Источно Сарајево) и Бијељини (Подручна привредна комора Бијељина).

Поред тога, семинари су планирани и за пореске обвезнике у Приједору и Добоју, који су планирани за 18., односно 21. децембар и који ће бити одржани у просторијама тамошњих Подручних привредних комора, додаје се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је циљ ових активности подршка пореским обвезницима да буду у току када су у питању измјене пореских прописа, као и начини њихове примјене, а све са циљем да Пореска управа Српске што је могуће више олакша пореским обвезницима извршавање њихових обавеза.

У овом случају, ријеч је о наставку активности Пореске управе Републике Српске на едукацији пореских обвезника, јер Пореска управа Републике Српске као сервис пореских обвезника има обавезу да досљедно, ефикасно и непристрасно пружа помоћ пореским обвезницима код примјене прописа из њене надлежности, као и да пружи квалитетне услуге пореским обвезницима, закључује се у саопштењу Пореске управе Српске.