latinica  ћирилица
08/12/2017 |  15:59 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Црнадак и Курц о европској будућности Балкана

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и министар за Европу, интеграцију и спољне послове Аустрије Себастијан Курц разговарали су данас у Бечу о европској будућности Балкана, европским интеграцијама и наставку реформи у БиХ.
Црнадак - Курц (фото:mvp.gov.ba) -
Црнадак - Курц (фото:mvp.gov.ba)

Црнадак је током разговора, након завршетка министарског засједања ОЕБС-а, истакао да је Аустрија пријатељска земља која снажно подржава БиХ у разним областима, те да је Курц у свом мандату показао и личну посвећеност БиХ, њеној демократизацији и приближавању ЕУ, што је потврдио бројним посјетама Сарајеву и Бањалуци, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Курц је захвалио Црнатку за сарадњу коју су имали као министри иностраних послова и изразио увјерење да ће нова аустријска влада наставити са конкретном и снажном подршком европској будућности БиХ.

Црнадак овим састанком завршава дводневни боравак у Бечу током којег је учествовао на 24. засједању Министарског савјета ОЕБС-а, одржао билатералне састанке са замјеником премијера и министром иностраних послова Словеније Карлом Ерјавцом, министром иностраних послова Црне Горе Срђаном Дармановићем, представником за слободу медија ОЕБС-а Харлемом Десиром.

Црнадак је учествовао и на специјалном догађају посвећеном изазовима и опасностима пред којима се данас налази хришћанство који су организовали министри иностраних послова Мађарске и Руске Федерације Петер Сијарто и Сергеј Лавров.

Извор: СРНА