latinica  ћирилица
08/12/2017 |  16:36 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

У Требињу такси превоз уређен по узору на веће градове (ВИДЕО)

Такси превоз у Требињу однедавно је уређен по узору на веће градове, а од данас су, први пут, уведени јединствени такси број и диспечерски центар. Рад центра финансираће новосновано Удружење таксиста. Од сада ће услуге такси превоза бити доступније грађанима и туристима, а надлежни очекују да ће се увести више реда у ову област.
Удружење таксиста у Требињу - Фото: РТРС
Удружење таксиста у ТребињуФото: РТРС

Позивом на јединствени такси број 065/651-555 , који је од данас у функцији, Требињцима и туристима услуга такси превоза је доступна у било које доба, што досад није био случај. Кажу да су измјене биле неопходне, а нови систем рада подигнуће и квалитет услуга.

Новосновано Удружуње таксиста окупља 35 чланова. Отварањем диспечерског центра, који је грађанима доступан 24 часа дневно, истичу да ће посао бити боље организован. Надају се да ће са новинама бити и више посла.

"Дјеловаћемо јединствено, ради се о једном броју апликација које увезују све и кориснику услуге шаље се најближе возило, нема чекања и за нас је ово права ствар", рекао је Предраг Чуквас, предједник Удружења таксиста Требиње.

Измјене у овој области и оснивање Удружења инцирала је градска управа, како би Требиње, по узору на велике градове, добило што квалитетнији такси превоз.

"Удуржење је основано са циљем увођења реда у такси услуге. Очекујемо подизање квалитета услуга, а диспечерски центар и јендиствени број на услузи су грађанима 24 часа", нагласила је Јана Ћапин, начелница Одјељења за стамбено-комуналне послове Града Требиње.

Уводи се нови начин наплате и обрачун услуге превоза по таксиметру. Ради лакшег распознавања и визеулног идентитета сва такси возила биће обиљежена једнообразним магнетним тракама, док ће такси стајалишта остати на истим локацијама као досад.