latinica  ћирилица
08/12/2017 |  16:39 | Аутор: РТРС

У Херцеговини откривени илегални мигранати

Припадници Граничне полиције БиХ су на подручју Требиња, Љубушког и Неума открили 12 илегалних миграната.
Гранична полиција БиХ - Фото: РТРС
Гранична полиција БиХФото: РТРС

Припадници Јединице граничне полиције Горица јуче су спријечили тројицу Алжираца и Либијца да илегално пређу границу, док су њихове колеге из Требиња у два случаја откриле шест илегалних миграната.

"По двојица Алжираца и Мароканаца јуче су откривени у близини граничног прелаза Зупци, на магистралном путу Херцег Нови-Требиње, а неколико часова касније на истом подручју су откривена и двојица Пакистанаца", наводе из Граничне полиције.

Истог дана, на граничном прелазу Неум откривена су двојица држављана Либије који су покушали да илегално пређу границу.

Илегални мигранти су прекршајно процесуирани и предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ.

Из Граничне полиције БиХ подсјећају да су дан раније њени припадници открили 10 илегалних миграната на подручју Посушја, Зворника и Билеће.

Припадници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Сјевероистог Бијељина јуче су спријечили незаконит промет 70 килограма резаног дувана, који је откривен приликом граничне контроле аутомобила "голф" на магистралном путу Орашје–Тузла. Возилом је управљало лице чији иницијали су Ђ.Б.

Дуван је привремено одузет, а против Ђ.Б. ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај због постојања основа сумње да је починио крвично дјело незаконит промет акцизних производа.

На граничном прелазу Градишка је при изласку из БиХ ухапшено лице чији иницијали су Т.Е. јер је утврђено да га потражује Полицијска управа Бањалука због фалсификовања исправе.

Приликом изласка из БиХ на Међународном граничном прелазу Шепак ухапшена је тридесетједногодишња држављанка Црне Горе чији су иницијали М.М. коју Полицијска управа Приједор потражује због кријумчарења људи.

Она је предата припадницима Полицијске управе Зворник.

На Међународном аеродрому Сарајево на лету из Београда ухапшено је лице чији су иницијали М.Д. за којег је утврђено да га због крађе потражује Општински суд у Травнику.

Он је предат припадницима Одјељења судске полиције Кантона Сарајево.

Извор: СРНА