latinica  ћирилица
08/12/2017 |  18:45 | Аутор: РТРС

Словенија тужи Хрватску због непоштовања арбитражне пресуде

Словеначко министарство спољних послова припрема тужбу против Хрватске због непоштовања арбитражне пресуде о граници између две државе у Пиранском заливу, саопштио је шеф словеначке дипломатије Карл Ерјавец.
Пирански залив (Фото: dnevnik.ba) -
Пирански залив (Фото: dnevnik.ba)

Ерјавец је то рекао након састанка званичника владајуће коалиције, али није хтио да износи детаље, преноси загребачка Н1.

Генерални секретар словеначке владе Љиљана Козлович рекла је да су у сталном контакту са Европском комисијом, али да још није познато кад ће у Словенију и Хрватску доћи потпредсједник комисије Франс Тимерманс који је добио задужење да посредује између двије државе.

Кад је ријеч о састанку премијера Словеније и Хрватске, Мира Церара и Андреја Пленковића, она је рекла да ће до тог сусрета дођи тек кад се ријеши питање спровођења арбитраже.

Козлович је коментарисала и информацију да је у Загребу ових дана био челник словеначке опозиције и предсједник Словеначке демократске странке Јанез Јанша.

Јаншина странка је чланица је европске политичке групације народних странака (ЕПП) и он се одазвао позиву да учествује на конференцији ЕПП-а у Загребу, која је одржана о теми - Дијалог култура између цркава и вјерских институција, коју је водио предсједник ЕПП-а Џозеф Дол.

Извор: Танјуг