latinica  ћирилица
08/12/2017 |  23:01 | Аутор: РТРС

Израелска војска тврди: Бомбардовали смо Газу

Израелска авијација бомбардовала је објекте Хамаса у Појасу Газе, саопштила је израелска војска.

Израелска авијација бомбардовала је камп за обуку и складиште наоружања Хамаса у Појасу Газе, одговоривши тиме на ракетни напад с те територије, саопштила је израелска војска на Твитеру.

"Као одговор на ракете које су раније данас лансиране према Израелу, војно-ваздушне снаге су напале камп за обуку Хамаса и складиште оружја у Појасу Газе“, наведено је.

Палестинско Министарство здравља је саопштило да је најмање 25 људи повријеђено, међу којима шесторо дјеце.

Тензије на Западној обали, у Појасу Газе и у источном Јеруслиму почеле су након што је амерички предсједник Доналд Трамп признао Јерусалим за престоницу Израела и потписао документ о пресељењу америчке амбасаде из Тел Авива у Свети град.

Одлука Трампа изазвала је бурне реакције, како арапског свијета, тако и цјелокупне међународне заједнице.

Један Палестинац је погинуо, а на стотине људи је рањено у сукобима с припадницима израелских снага на Западној обали, у Појасу Газе и у источном Јеруслиму.

Око 3.000 демонстраната учествовало је у демонстрацијма на Западној обали у Рамали, Хеброну и Витлејему, палећи Трампове слике и аутомобилске гуме и каменицама и Молотовљевим коктелима гађајући израелске полицајце који су их растјеривали сузавцем и гуменим мецима.

Извор: Б92