latinica  ћирилица
10/12/2017 |  18:04 ⇒ 11/12/2017 | 10:16 | Аутор: РТРС

Ветерани Српске се подијелили; смијењени Душко Вукотић најавио тужбу (ВИДЕО)

У удружењу Ветерани Српске дошло је до раскола. На ванредној скупштини у Источном Сарајеву, дио чланова одлучио је да смијени досадашњег предсједника Душка Вукотића. Очекивано, Вукотић одлуку не прихвата и најављује да ће тужити организаторе скупштине.
Ветерани - Фото: РТРС
ВетераниФото: РТРС

Дио незадовољних чланова Ветерана Српске замјерио је актуелном руководству да је одустало од раније задатих циљева- мјесечне накнада од 150 марака, бесплатног лијечења и борачке пензије. Због тога су на ванредној скупштини одлучили да смијене Душка Вукотића и комплетан Управни одбор.

"Ми Вукотићу замјерамо на злоупотреби и политизацији Удружења. Нарочито истичем политизацију јер ми се чини да је она тежа од финансијских малверзација, злоупотребе, волунтаризма и самовоље. Он једноставно прави кино од овог Удружења", истиче Драган Савић, предсједник Скупштине удружења Ветерани Републике Српске.

Иако су засједали више од четири часа, новог предсједника нису изабрали. Истоврмено, када је у Источном Сарајеву почела ванредна скупштина Удружења ветерана, Душко Вукотић је у Бањалуци присуствовао оснивању Удружења потомака ветерана. Поручује да је скупштина у Лукавици нелегална, јер су јој присуствовала само три, од 33 одбора.

“Према статуту Удружења, једна трећина одбора има право да сазове ванредну скупштину. Три одбора нису трећина. То је ујдурма пет незадовољних чланова који себе нису пронашли у Ветеранима Републике Српске. Не желим о њима ништа ружно да говорим јер су они били мој избор и моји сарадници који то више не заслужују да буду. Они су прецртани из Ветерана и могу да реде шта желе, али ништа у име Ветерана", рекао је Вукотић.

Незадовољни чланови су Вукотића прозвали и због наводно нерегуларног трошења средстава, захтјевајући да те наводе истраже и надлежни органи.

Вукотић им је одговорио су прије неколико дана већ "пречешљали" комплетно пословање удружења од његовог оснивања и да нису пронашли никакве нерегуларности.