latinica  ћирилица
10/12/2017 |  21:52 | Аутор: РТРС

Стотине летова отказано у Великој Британији и Њемачкој због невремена

Стотине летова је данас отказано, преусмјерено или одложено широм Велике Британије и Њемачке због невремена.
Блокиран франкфуртски аеродром (Фото: Twitter) -
Блокиран франкфуртски аеродром (Фото: Twitter)

Како преноси британски Индипендент, стотине летова је отказано ка и са аеродрома Хитроу и Станстед у Лондону, аеродрома у Бирмингему и аеродрома Ист Мидландс у Лестерширу.

Аеродроми Станстед и Лутон су у првој половини дана били затворени.

Невријеме у Великој Британији и у другим земљама је изазвало велике проблеме за десетине хиљада путника.


И у Њемачкој су забиљежени проблеми у авио-саобраћају, а према ријечима портпарола аеродрома у Франкфурту, више од 300 летова је отказано, а стотине одложено због снијега и леда који су блокирали писте на том највећем њемачком аеродрому.

Око 330 летова је отказано до 17 часова након што су јак снијег и температуре испод нуле погодиле регион око финансијске престонице Њемачке, рекао је портпарол фирме "Фрапорт" која управља аеродромом за АФП, преносе њемачки медији.

Власти департмана Па-де-Кале у Француској, гдје је због јаког вјетра издато наранџасто метеоролошко упозорење, раније данас су саопштиле да се трајект, који је превозио више од 300 људи, насукао под ударима олујног вјетра у Калеу, на сјеверу земље, али да нико није повријеђен.

На трајекту се у тренутку незгоде налазило укупно 316 људи међу којима 208 путника, прецизирале су градске власти.

Брод за Дувр у Британији, који је испловио у 11.35 сати, ударио је у пасарелу док је маневрисао излазећи из луке у Калеу, због чега се окренуо ка другом дијелу луке и ту се насукао, наводе француски медији позивајући се на портпарола компаније у чијем је власништву трајект.

Извор:Танјуг