latinica  ћирилица
11/12/2017 |  09:07 | Аутор: РТРС

НСРС сутра о Приједлогу буџета за наредну годину

Народна скупштина Републике Српске требало би сутра на посебној сједници да разматра по хитном поступку Приједлог буџета Српске за 2018. годину у износу од 3,3 милијарде КМ, речено је у Парламенту Републике Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Процијењени буџетски расходи и издаци за нефинансијску имовину у наредној години износе 2,558 милијарди КМ.

Планирани буџетски суфицит од 125,2 милиона КМ биће усмјерен на покриће дугова према домаћим и страним кредиторима за директне и индиректне обавезе Републике Српске и дугорочних зајмова од међународних финансијских институција.

Посланици би требало да разматрају по хитном поступку Програм економских реформи Републике Српске 2018-2020. година и Приједлог закона о извршењу буџета Републике Српске за 2018. годину.

На предложеном дневном реду су Приједлог закона о измјенама Закона о задуживању, дугу и гаранцијама Републике Српске - по хитном поступку и Приједлог закона о доприносима - по хитном поступку.

Требало би да по хитном поступку буду разматрани Приједлог закона о дјечјој заштити и Приједлог закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске требало би да разматра Приједлог закона о Правобранилаштву Републике Српске, Нацрт закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, приједлог одлуке о дугорочном задуживању Српске за наредну годину, те приједлог одлуке о краткорочном задуживању емисијом трезорских записа за 2018. годину.

Почетак сједнице заказан је у 10.00 часова.

Извор: СРНА