latinica  ћирилица
11/12/2017 |  14:02 | Аутор: РТРС

Вучић примио акредитивна писма пет амбасадора

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Француске, Туниса, Јапана, Канаде и Кубе.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Нови француски амбасадор у Београду Фредерик Мондолони пренио је Вучићу поруку предсједника Француске Емануела Макрона да цијени политику мира и стабилности коју Србија води у региону, иницијативу за вођење унутрашњег дијалога о Косову, као и храброст за спровођење економских и других реформи.

Вучић је истакао да му је задовољство што новог француског амбасадора упознаје у дану када путује у Париз гдје, на позив предсједника Макрона, као представник са западног Балкана учествује на самиту "Једна планета" посвећеном обиљежавању двије године од потписивања Париског споразума о клими, саопштено је из службе за медије предсједника Србије.

Он је изразио задовољство што ће имати прилику да поново сретне француског предсједника и да размијене мишљења о билатералним односима и ситуацији у региону, као и наду да ће наредне године Макрон посјетити Србију.

Вучић је пожелио добродошлицу амбасадору Туниса Сеифу Алаху Режебу и пренио му захвалност Београда за досљедан став његове земље о непризнавању Косова.

Он је изразио наду да ће се Тунис успјешно изборити са безбједносним изазовима и наставити путем развоја.

Вучић је на састанку са амбасадором Јапана Ђунићи Марујамом изразио задовољство што је ове године остварен напредак и у политичком дијалогу и у економској сарадњи Србије и Јапана.

Он очекује да ће у наредном периоду доћи до размјене посјета на највишем нивоу, јер би тиме био дат и подстицај сарадњи у свим областима.

Предсједник Србије је, приликом церемоније примопредаје акредитивних писама, амбасадору Канаде Кетлин Чаба поручио да је захвалан за подршку коју Канада пружа европском путу Србије.

Амбасадор Чаба нагласила је да Канада веома цијени улогу коју Србија има у постизању мира и стабилности у региону западног Балкана.

Вучић је, примајући акредитивна писма амбасадора Кубе Густава Тристе дел Тода, изразио задовољство што већ ове седмице путује у званичну посјету овој земљи на позив предсједника Раула Кастра и пренио захвалност на принципјелном ставу у вези са Косовом.

Он је током сусрета истакао да Србија, као земља која штити своју независност, осјећа велико пријатељство и поштовање према Куби и диви се слободарским ставовима кубанског народа.

Извор: СРНА