latinica  ћирилица
11/12/2017 |  18:13 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Нова услуга Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (ВИДЕО)

Све најважније промјене у привредним друштвима Републике Српске, физичка и правна лица однедавно могу да сазнају у тренутку, захваљујући новој услузи Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге.
Апиф, нова услуга - Фото: РТРС
Апиф, нова услугаФото: РТРС

На овај начин, смањен је ризик у пословању и скраћене провјере, које су трајале и по неколико седмица. Неријетко, и мјесецима.

Сваку информацију о промјенама руководилаца привредног друштва, отварању пословне јединице, блокирању рачуна, промјенама адресе и осталим измијењеним подацима важним за пословне одлуке физичких и правних лица, могуће је сазнати захваљујући е-информатору АПИФ-а. Након што одабере број привредних друштава Републике Српске у чије податке жели да има увид, претплатник нове податке добија електронском поштом. 

"То је досад све ишло преко судова и осталих институција. Да имате захтјев, па чекате одговор, па добијете обавјештење у писаној верзији овјерено, а ово сад добијете писмено, електронски и истог момента", навела је директорица Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге Републике Српске Јелена Ћетковић.

 

"Онај ко буде знао да ова услуга постоји и ко је буде знао користити, сигурно ће му помоћи да не ступа у пословне односе са партнерима којима су или блокирани рачуни или су у стечају или имају било какав други проблем", истакао је Саша Грабовац из Удружења економиста Републике Српске.

Прије Републике Српске ову услугу у региону увела је само Словенија.