latinica  ћирилица
11/12/2017 |  18:32 ⇒ 19:02 | Аутор: РТРС

Филмска пљачка у Бугојну: Лажни полицајци побјегли са 64.000 КМ

Близу 64.000 КМ је тежак плијен који су из тржног центра "Бинго" у Бугојну синоћ однијела четворица до зуба наоружаних разбојника, обучених у униформе Државне агенције за истраге и заштиту.
Бугојно - пљачка - Фото: nezavisne novine
Бугојно - пљачкаФото: nezavisne novine

Полиција покушава да их пронађе након што су, с аутоматским пушкама и пиштољем у рукама, прексиноћ око 19 часова насилно отворили бочна врата те ушли у тржни центар.

Унутра су оружјем запријетили радницима обезбјеђења, покупили паре које су биле у малим металним кутијама те побјегли аудијем А4 караван.

Већ непуна два сата касније, бугојански полицајци пронашли су у насељу Горуша запаљени ауди, док разбојницима нема ни трага ни гласа.

"Након разбојништва, обавијештене су све полицијске патроле, као и полицијске станице, те је покренута опсежна потрага за осумњиченима. Блокирано је и уже и шире подручје опшине Бугојно, што подразумијева и путне комуникације према сусједним општинама", наводе из МУП-а СБК.

Блокада није уродила плодом, али је у 20.45 зазвонио телефон у Полицијској станици Бугојно, а којој је пријављено да у Горуши гори ауди. Ватра је прогутала цијели аутомобил, што је, иначе, честа пракса разбојника, који на овај начи сакривају доказе.

Ипак, дежурни тужилац је наредио да се обаве сва вјештачења, с циљем да се утврди да ли су лопови, евентуално, оставили било какве трагове за собом.

Све указује на то да иза овог разбојништва не стоје аматери, већ добро уиграна група, која је сваки детаљ дуго планирала.

"Знали су на која врата могу најлакше ући и побјећи, колико је радника обезбјеђења унутра, гдје се налазе паре. Притом су 'ударили' викендом, баш када је пазар највећи", истиче саговорник "Независних".

Подсјећања ради, тржни центар "Бинго" у Бугојну и раније је био на мети разбојника. Током прошле године нападнута је радница мјењачнице, а опљачкана је и продавница спортске опреме "Спорт Висион", која се налази у склопу овог тржног центра.

Извор: Независне новине