latinica  ћирилица
11/12/2017 |  19:06 | Аутор: РТРС

Макрон у писму Вучићу потврдио да ће посјетити Србију

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас писмо предсједника Француске Емануела Макрона у којем је француски предсједник потврдио да ће посјетити Србију.
Вучић - Макрон - Фото: ТАНЈУГ
Вучић - МакронФото: ТАНЈУГ

Макрон је у писму навео да су односи између Француске и Србије "засновани на пријатељским, давнашњим и дубоким везама које посебно обиљежава братство по оружју које је ујединило два народа током Првог свјетског рата и које је учврстило њихово пријатељство".

Француски предсједник поручио је да је Србија данас важан стратешки партнер Француске и да Француска подржава приближавање Србије Европској унији "која остаје суштински стожер за стабилност и економски развој нашег континента".

"Ваша Влада је ових посљедњих година радила са одлучношћу на јачању стабилности западног Балкана и на његовом економском развоју, а то дјеловање желим да поздравим", навео је Макрон.

Француски предсједник истакао је да су, осим квалитета политичких односа, ојачали и економски односи двије земље.

"По том питању, желим да привучем Вашу пажњу на квалитет француске понуде у сектору инфраструктуре, посебно урбане и аеродромске и у области енергетике. Више француских предузећа су позиционирана за велике уговоре у Србији у тим областима", навео је предсједник Француске.

Макрон је подсјетио да је са Вучићем разговарао на маргинама Генералне скупштине УН у септембру и да је Вучић током разговора, изнио могућност да француски предсједник посјети Србију 2018. године "у веома значајној години за обиљежавање савезништва у првом свјетском сукобу".

"Веома сам Вам захвалан на овом позиву и потврђујем Вам своју намјеру да дођем у посјету Србији чим будем имао прилику за то", навео је Макрон у писму Вучићу.

Извор: СРНА