latinica  ћирилица
11/12/2017 |  20:01 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Звезда савладала Цибону

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Цибону са 93:87, у посљедњем мечу 11. кола АБА лиге.
Кошаркаши Црвене звезде побиједили Цибону (фото:Facebook) -
Кошаркаши Црвене звезде побиједили Цибону (фото:Facebook)

Изабраници Душана Алимпијевића од старта меча су кренули фуриозно и домаћи играчи нису имали одговор за расположене кошаркаше актуелног шампиона Србије и региона.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Џејмс Фелдин који меч завршио са 23 (6/10 за три) поена и три аситенције.

Проток лопте био је сјајан, Звезда је послије првих 10 минута игре имала чак десет асистенција, а резултат од 35:18 вам доста говори у којем ће смјеру ићи остатак меча.

Цибона је у другој четвртини заиграла нешто боље, али прије свега због малог пада концетрације клуба са Малог калемегдана.

Ипак, Тејлор Рочести и Џејмс Фелдин побринули су се да Цибона не приђе озбиљније црвено-бијелима, па се тако на паузу отишло са резултатом 57:42.

Звезда је послије првих 20 минута игре шутирала 11/15 за два поена (73,3%), 8/13 за три поена (61,5%) и 11/13 бацања (84,6%).

Екипа из Београда током треће дионице одржавала је предност и нису допуштали домаћим играчима да се озбиљније приближе. Ипак, то се догодило у четвртој четвртини.

У посљедњих неколико минута меча Цибона је успјела да дође до једноцифреног заостатка, међутим, тада је већ било касно. На крају, Звезда је заслужено славила, пошто је водила од почетка меча.

Извор: Независне новине