latinica  ћирилица
12/12/2017 |  19:58 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Ослобођени сви осумњичени за убиство генерала ХВО, Владимира Шантића (ФОТО)

Кантонални суд у Бихаћу одбацио је приједлог Тужилаштва Унско - санског кантона за одређивање притвора Хамдији Абдићу и другима у предмету убиства генерала ХВО Владе Шантића и они су пуштени слободу, потврдила је Фата Надаревић, предсједница суда.
Владо Шантић - Фото: илустрација
Владо ШантићФото: илустрација

Хамдију Абдића, некадашњег команданта 502. витешке бригаде Петог корпуса такозване Армије БиХ и четворицу осумњичених јуче су, по наредби Тужилаштва УСК, лишили слободе припадници Федералне управе полиције због сумње да су умијешани у убиство генерала ХВО Владе Шантића, које се десило у ноћи 08. на 09. март 1995. године у Бихаћу. Од те ноћи, Шантићу се губи сваки траг.

Према раније објављиваним, али непотврђеним подацима, Шантић је доведен у Хотел Седра у Цазину, гдје је прво претучен, а касније убијен са четири хица у насељу Костела у Бихаћу. Шантићево тијело након тога је, наводно, бачено у бачву у коју су доливени бензин, нафта и разрјеђивач те је затим бачва однесена на депонију на Грабежу. Према другој верзији, Шантићево тијело је након убиства бачено у ријеку Уну.

Извор: Агенције