latinica  ћирилица
13/12/2017 |  10:57 | Аутор: РТРС

Већи дио општине Кнежево добио струју

У већем дијелу општине Кнежево успостављено је нормално електроснабдијевање, изузев за купце са четири трафо-подручја, струју имају и центри Котор Вароша и Челинца, а без електричне енергије су углавном сеоска подручја, и то шири рејон Шипрага у которварошкој општини, те правци према Укрини, Бранешцима и Штрбама у челиначкој општини, саопштено је из предузећа "Електрокрајина".
Кнежево - Фото: Screenshot/YouTube
КнежевоФото: Screenshot/YouTube

Теренске екипе "Електрокрајине" су јуче и јутрос санирале кварове на многим далеководним правцима на којима је протекла три дана прекинуто снабдијевање усљед јаког вјетра који је рушио електричне стубове и кидао надземне каблове.

На подручју Бањалуке успостављено је уредно напајање на далеководним правцима према Крупи на Врбасу и у Поткозарју, док су без електричне енергије јутрос углавном правци ка Мањачи, од приградске Сарачице до најудаљенијих села Козица и Трамошња у општини Оштра Лука.

"Без електричне енергије је и околина насеља Предграђе-Лазарево због прокишњавања крова у расклопној трафо-станици", наводе из "Електрокрајине".

Из предузећа додају да су на подручју Приједора јутрос без струје била три средњонапонска правца, односно 30 трафо-подручја са око 1.000 потрошача.

На подручју Лакташа струју јутрос нису имала три средњонапонска правца, односно 35 трафо-подручја на подручју Милошеваца, Ријечана и Горње Слатине.

На подручју Градишке без електричне енергије је далековод за Ламинце, док је у општини Козарска Дубица без напајања далековод за Кнежицу са 1.465 купаца.

На подручју "Електродистрибуције" Мркоњић Град у чијој је надлежности седам општина на југу Крајине без напона је још само један средњонапонски правац, док су на подручју "Електродистрибуције" Нови Град која дистрибутивно покрива и општине Костајница и Крупа на Уни санирани сви средњенапонски кварови.

"На подручју Крајине евидентирано је и више стотина кварова на нисконапонској мрежи појединачних домаћинстава", наводе из "Електрокрајине".

Све теренске екипе овог предузећа цјелодневно су ангажоване на санирању кварова.

Извор: СРНА