latinica  ћирилица
13/12/2017 |  11:22 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Проблеми на електро мрежи у Приједору и Сребреници

Око 700 домаћинстава на територији града Приједора и даље је без струје.
Трафо станица - Фото: РТРС
Трафо станицаФото: РТРС

Радници Електродистрибуције су на терену и отклањају кварове на око 30 трафо станица у приградским насељима. Због квара на далеководу, струје нема ни у Љубији и Козину.

Напајање електричном енергијом нормализује се и у општинама Нови Град и Крупа на Уни.

Ситуацију додатно отежава киша, која утиче на висину водостаја ријека Сане и Уне. У општини Нови Град од јутрос су на снази редовне мјере одбране од поплава.

Неколико села на подручју општине Сребреница је без електричне енергије, иако су радници Електродистрибуције стално на терену и отклањајy бројне кварове на нисконапонској мрежи и далеководима, које је изазвало олујно невријеме. Далековод према селу Шубин је оштећен, па су села Познановићи, Шубин, Поткоријен и још неколико заселака већ два дана без електричне енергије.

У општинском Штабу Цивилне заштите кажу да је вјетар дигао дијелове кровова са школа у Скеланима и Сућесци, поцијепао, оборио или однио многе пластенике, те оштетио заштитне фолије на археолошком налазишту "Римски муниципијум" у Скеланима.

У већем дијелу општине Кнежево успостављено је нормално електроснабдијевање, изузев за купце са четири трафо-подручја, струју имају и центри Котор Вароша и Челинца, а без електричне енергије су углавном сеоска подручја, и то шири рејон Шипрага у которварошкој општини, те правци према Укрини, Бранешцима и Штрбама у челиначкој општини, саопштено је из предузећа Електрокрајина.

Извор: РТРС/СРНА