latinica  ћирилица
14/12/2017 |  07:56 | Аутор: РТРС

Претежно облачно и суво

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме, мјестимично са слабим падавинама и дневном температуром од седам до 13 степени Целзијусових.
Облачно и сунчано вријеме - Фото: РТРС
Облачно и сунчано вријемеФото: РТРС

Јутро је прохладно са промјенљивом облачношћу на југу и сјеверу, а од централних предјела ка истоку је ведро. На југозападу и западу је облачно и постоји могућност слабих падавина мјестимично.

Током дана биће мало топлије, уз сунчане периоде и постепено наоблачење на крајњем западу, југозападу и југу, гдје ће повремено падати слаба до умјерена киша. У осталим предјелима преовладаваће суво, поподне потпуно облачно.

Почеће да дува југо, прво слаб, а затим умјерен до јак, локално са олујним ударима, дјелимично у Крајини и планинском појасу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус шест, Соколац и Тузла минус један, Бијељина и Приједор нула, Добој и Брчко један, Бањалука, Иван Седло, Сарајево и Сребреница два, Зворник три, Градачац, Ливно и Зеница четири, Билећа пет, Мостар и Требиње шест, Бугојно седам, Неум и Котор Варош осам и Бихаћ 10 степени Целзијусових.

Извор: СРНА