latinica  ћирилица
14/12/2017 |  16:06 | Аутор: РТРС

Јахорина све атрактивнија за туристе

Директор Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је данас да је нови менаџмет Центра у првих 100 дана свог рада остварио одличне резултате, те истакао да су први у региону отворили ски-сезону.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

"Данас је озваничена и сарадња са компанијом 'Стар импорт', генералним дистрибутером 'Мерцедес-бенц' возила у БиХ", рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре која је организована поводом 100 дана рада новог менаџмента ОЦ "Јахорина".

Према његовим ријечима, сарадња компаније и ОЦ "Јахорина" огледа се стратешком промоцијом бренда "Мерцедес-бенц" на рекламним површинама и презентацијом нових модела.

"За ово вријеме, изграђене су нове стазе и везни путеви у укупној дужини од 35 километара, уређено је 6.222 метра стаза по ФИС стандардима и постављено је 530 метара вјетроустава", нагласио је Љевнаић.

Према његовим ријечима, стазе су идеално припремљене и првих око 1.500 скијаша изразило је велико задовољство њиховим квалитетом. У току је, истиче он, изградња три нова паркинг-простора, као и два ски- вртића за најмлађе, а успостављена је и сарадња са шест општина на територији Источног Сарајева о бесплатном скијању за дјецу основних и средњих школа.

"Све што радимо и планирамо, у складу је са захтјевима и жељама наших гостију, а посебну пажњу посветићемо дјеци", истиче директор ОЦ "Јахорина".

Љевнаић додаје да је ОЦ "Јахорина" успоставио сарадњу и са највећом свјетском компанијом за производњу система за вјештачко осњежавање "Техноалпин", затим компанијама "Мерцедес", "Петрол", "М:тел", фестивалом "Егзит" и мариборским Похорјем.

"За ово кратко вријеме остварили смо и уштеде у износу већем од 15 милиона КМ, а приходи су нам за готово 45 одсто већи у односу на прошлу годину", рекао је директор ОЦ "Јахорина".

Љевнаић је навео да су ово само неки од успјеха новог менаџмента и да ће наставити са реализацијом сличних пројеката који ће допринијети враћању Јахорини старог олимпијског сјаја. Он је нагласио да је Јахорина безбједна планина за све њене госте, те да очекује госте из цијеле БиХ, али и иностранства, Хрватске, Словеније, Србије, Црне Горе, Русије, Турске...

Према његовим ријечима, услуге за скијаше на Јахорини су и даље најповољније у региону.

Извор: СРНА