latinica  ћирилица
14/12/2017 |  17:48 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

У петак облачно са обилним падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ у петак ће бити облачно са обилном кишом која ће у неким дијеловима пасти и до 70 литара по метру квадратном.

Ујутро и прије подне биће промјенљиво облачно и суво у већини предјела, од југозапада до југа облачно уз мјестимичну кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јака киша ће прво падати у јужним дијеловима, гдје се очекује велика количина падавина, од 50 до 70 литара по метру квадратном, локално и више, док ће на сјеверу и сјеверозападу бити прво суво, а од поднева с кишом и обилнијим падавинама, локално од 20 до 30 литара.

У централним предјелима, на истоку и сјевероистоку киша се очекује крајем дана.

Током ноћи очекују се интензивније падавине у већини предјела, а на крајњем западу и сјеверозападу очекује се сусњежица и снијег.

Вјетар ће бити умјерен до јак, на планинама уз олујне ударе.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до 10 степени, а највиша дневна од 10 до 15, у вишим предјелима око пет степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било претежно облачно.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус четири степена, Хан Пијесак два, Калиновик, Рудо четири, Гацко, Вишеград и Соколац пет, Фоча, Србац и Тузла шест, Брчко, Ливно и Широки Бријег седам, Мостар, Сарајево и Зворник осам, Бијељина, Груде и Зеница девет, Билећа, Мркоњић Град, Шипово, Бугојно, Јајце и Требиње 10, Градачац и Сребреница 11, Добој 12, Бањалука, Бихаћ, Неум и Рибник 13, Приједор и Сански Мост 14 степени Целзијусових.

Извор: СРНА