latinica  ћирилица
14/12/2017 |  18:32 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Вигемарк у Бијељини о ситуацију у овом граду, Српској и БиХ

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк изјавио је данас у Бијељини да је ово град који "иде корак испред свих у БиХ", те да је први и једини који је организовао Канцеларију за националне мањине, што је оцијенио похвалним.
Бијељина, Вигемарк, Марковић и Мићић - Фото: СРНА
Бијељина, Вигемарк, Марковић и МићићФото: СРНА

"Ово је динамичан град, не само на подручју Семберије, него и цијеле БиХ. Отварање овакве једне канцеларије само показује колико је град отворен за све – без обзира на националност, вјеру, на то одакле људи долазе. Ми у ЕУ желимо управо да такву једну земљу, такву БиХ, по угледу на овај град, имамо у свом чланству", рекао је Вигемарк.

Вигемарк је, након састанка са предсједником Скупштине града Славишом Марковићем и градоначелником Мићом Мићићем, истакао да је током састанка било ријечи и о економским темама, оцијенивши да Бијељина има веома перспективне пословне дјелатности, много перспективних малих и средњих предузећа. Навео је и да су неминовна тема биле политичке прилике у Републици Српској, али и у цијелој БиХ, при чему се разговарало и о начинима борбе против корупције.

Предсједник Скупштине града Бијељина Славиша Марковић истакао је да је пут БиХ ка ЕУ била једна од тема састанка, те је изражено очекивање свих да ће све што је ЕУ на том путу поставила бити испуњено.

Градоначелник Мићо Мићић истакао је да је однос локалне заједнице према националним мањинама била једна од важних тема састанка са Вигемарком.

Вигемарк, Марковић и Мићић су након састанка посјетили новоотворену Канцеларију за националне мањине.

Извор: СРНА