latinica  ћирилица
14/12/2017 |  19:08 ⇒ 15/12/2017 | 09:24 | Аутор: РТРС

СНСД и ХДЗ БиХ договорили усаглашавање ставова на свим нивоима у БиХ (ВИДЕО)

Делегације СНСД-а и ХДЗ-БиХ, предвођене лидерима Милорадом Додиком и Драганом Човићем договориле су да на свим нивоима у БиХ још снажније усаглашавају ставове о свим битним питањима јер је, како су рекли довољно кризе у земљи.
СНСД и ХДЗ - састанак (архив) - Фото: РТРС
СНСД и ХДЗ - састанак (архив)Фото: РТРС

Јединствена подршка ХДЗ-овом приједлогу Изборног закона, који ће осигурати конститутивним народима да сами бирају легитимну власт, што је интерес и Срба у Федерацији. Посвећеност проблему Уставног суда БиХ, којем не требају стране судије као додатни генератори кризе у БиХ. Европске интеграције кроз пуно поштовање механизма координације. Све су ово усаглашена питања, двије партије.

"Ми желимо да изградимо односе који ће јасно дати до знања да ове двије партије су незаобилаузни као представници изабрани од народа и у будућим процесима у БиХ и након будућих избора", поручио је Додик.

А тамо гдје различити ставови политичких партнера и постоје - попут НАТО интеграција, они ће бити узајамно поштовани. И нико неће оном другом наметати рјешења, већ их заједно тражити. Два лидера су одлучна да елиминишу и спорадичне расколе какав је био и онај око пописа становништва.

"Договорили смо се да на свим нивоима гдје до сада и нисмо били формално заједно у разини позиције усаглашавамо своје стајалиште да би избјегли било какву нову кризу јер довољно је кризе у БиХ", додао је Човић.

Све шпекулативне намјере и покушаји наметања рјешења који нису интерес свих у БиХ, договорено је, двије партије заједнички ће стопирати. И у својим намјерама тражити трећег конструктивног саговорника, закључено је током посљедњег сусрета страначких делегација. Посљедњег у овој календарској години.