latinica  ћирилица
14/12/2017 |  19:14 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

На Јахорини и званично почела зимска сезона (ВИДЕО)

На Јахорини је и званично почела зимска сезона. Тим поводом руководство Олимпијског центра представило је и резултате рада за првих 100 дана нове управе.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

За 100 дана обновљена и унапријеђена инфраструктура проширене стазе у дужини од 25 км а урађено је и 6 километара стаза по ФиС стандардима. Највљују да је ово само почетак те да ће Јахорина када све буде готово сијати олимпијским сјајем.

"Ми као Олимпијски центар смо се трудили да уредимо Јахорину да буде и скијашки центар и ски центар за забаву. 
То је оно што скијаши највише воле. Поносни смо на ово како је кренуло у име ОЦ захваљујем се предсједнику Додику на подршци", рекао је директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић.

Посјетиоци нису крили одушевљење новитетима који су их дочекали ове године на Јахорини.

Зимску сезону на Јахорини отворио је предсједник Милорад Додик, који је навео да је у овој пројект уложено више од 50 милиона марака. За ову годину одобрено је 11 милиона за систем за вјештачко осњежавање стаза.

"Јахорина сигурно завређује једно од важних мјеста јер је референтна дестинација за све који желе скијање и одмор и мислим да су први пут максимално обједињени сви фактори и јавни и приватни како би се Јахорина понудила као најбљи могући избор у овом времену", додао је Додик.

Након церемоније званичног отварања сезоне 2017/2018. година приређен је величанствени ватромет и концерт популарног музичара Џенана Лончаревића.