latinica  ћирилица
14/12/2017 |  21:57 | Аутор: РТРС

Захтјев једног ватрогасца из Шипова насмијао цијели регион

Захтев који је предсједнику Ватрогасног друштва Шипово Жељку Мандићу послао један од ватрогасаца из тог града у којем тражи нове ципеле постао је прави хит.
Ватрогасна возила - Фото: РТРС
Ватрогасна возилаФото: РТРС

У захтјеву ватрогасац се свом предсједнику пожалио на проблем у којем се нашао због другог колеге, па тражи да му се у што скорије вријеме набаве нове ципеле.

- Поменути колега оштетио ми је ципеле број 40, које је он обукао, иако носи број 45, што је може се признати немогуће, али ипак изводљиво. Са мојим ципелама отишао је у двориште код комшије и ту их је носио и био обувен читавих 30 минута. Док ја нисам примијетио нестанак обуће – написао је ватрогасац у свом захтјеву.

Међутим, колега је послије тога изуо његове ципеле, али тим није ријешио проблем, јер каже ципеле више не може носити.

- Након што је колега изуо моје ципеле било је видљиво да оне више нису за моје ноге, јер су видљиво развучене и клапају на мојим ногама – жалио се ватрогасац свом шефу. Он у свом захтјеву наводи да набавком ципела на жели оштети Ватрогасно друштво, већ да то треба платити онај који је и нанио штету.

- Зато тражим да ми се надомјести нови пар ципела и сматрам да би се надокнада требала извршити на штету починиоца – истиче овај ватрогасац.

У свом захтјеву прецизно је навео и колико вриједе нови ципеле. Тако да према његовим ријечима, нове ципеле би требале коштати 65 марака плус ПДВ, што укупно износи 76,50 марака.

Да случајно неко не помисли да овај ватрогасац не говори истину, он је као свједока својих проблема навео и управо предсједника Мандића.

- У утврђену штету сте се и сами могли увјерити, а то потврђује предсједник Ватрогасног друштва Шипово потписом и печатом – наведено је на крају захтјева.

Међутим, изгледа да овај ватрогасац ипак неће добити нове ципеле, јер његово колеге кажу да је овдје ипак ријеч о шали.

У овом Ватрогасном друштву су јуче рекли да се они сви веома добро слажу и друже и да је то ријеч о шали између њих.

- Колега је хтио да се нашали са другим ватрогасцем, па је написао овај захтјев. Сви смо се овом добро исмијали и на томе је завршено. Радимо веома тежак и захтјеван посао, па су нам овакве шале потребне да се опустимо послије радног времена – испричао је једано од шиповачких ватрогасаца.

Каже да се нада да ово неће нико озбиљно схватити или имати проблема због тога, већ да ће сви схватити да је то шала, јер је тако и настао спорни захтјев.

Предсједник Ватрогасног друштва Шипово Жељко Мандић јуче је потврдио да је упознат са овим захтјевом и сам рекао да је то интерна шала његових ватрогасаца.

- Тренутке одмора су искористили да се нашале један са другим. Скоро смо добили нову опрему, па им је вјероватно то био мотив да се шале. Није ту било ништа озбиљно – рекао је Мандић.

Извор: Блиц