latinica  ћирилица
15/12/2017 |  07:52 | Аутор: РТРС

Мјестимично влажни коловози

На већини путева у Републици Српској јутрос се саобраћа по мјестимично влажним коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Саобраћај је обустављен на путном правцу Благај-Радомировац у мјесту Витасовци општина Нови Град због изливања ријеке Сане и преусмјерен преко Сводне.

Саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила и на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем.

Због изградње моста у Крепшићу, до 31. децембра саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута путу Лончари-Брчко један, а одвија се регионалним путем Брчко-Церик и локалним путевима Л1 и Л20, као и улицама у насељу.

Због активирања клизишта на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица, саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи, у мјесту Зови До, због чега се саобраћај одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршени су радови на санацији клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена тим радовима, остаје на снази забрана саобраћаја теретних возила, која су преусмјерена на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута, а 10 минута пропуштан.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак, у мјесту Клакари Горњи, на снази су обуставе од 8.00 до 16.00 часова, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача саобраћа се једном траком, наизмјенично, због активираних клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Из АМС упозоравају возаче на мјестимично јаке ударе вјетра на ширем подручју Бугојна, Витеза, Бихаћа, Босанског Петровца, Кључа, Санског Моста и Томиславграда.

На магистралном путу Јабланица-Прозор због већег одрона и даље се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Опасност од одрона постоји и на осталим дионицама које воде кроз усјеке, посебно на путним правцима Посушје-Михаљи и Србљани-Босанска Крупа.

Због санационих радова на ауто-путу Сарајево сјевер-Сарајево запад на улазу у тунел Оштрик, саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА