latinica  ћирилица
15/12/2017 |  11:36 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Прва конференција женског предузетништва (ВИДЕО)

У Бањалуци је одржана Прва конференција женског предузетништва у Републици Српској, која за циљ има промовисање предузетништва у цјелини, са акцентом на улогу жене у том процесу.
Женско предузетништво - Фото: РТРС
Женско предузетништвоФото: РТРС

Ресорни министар Петар Ђокић истакао је да мала и средња предузећа чине важан дио привредне структуре у Српској, а да око 26 одсто броја регистрованих друштава воде управо жене. Конференција је окупила више од 240 учесница из Српске, Федерације, Србије, Црне Горе и Словеније.

Петар Ђокић министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, каже да на овај начин желе да дају једну нову смјерницу за израду Стратегије о женском предузетништву, коју припремају и која ће бити урађена, те која се односи на период до 2020.

- Том стратегијом желимо додатно нагласити важност улоге жене у предузетништву, развити неке нове методе у пословној пракси са становишта веће анимације жена за предузетништво - наводи Ћокић.

Драгица Ристић директор Привредне коморе Српске истиче да оно што очекује од ове конференције јесте да се кроз први панел размијене искуства, као и да се стекне добра пракса и да то после искористе за креирање стратешких докумената.